Aina on toivoa. Kalliolan klinikka auttaa riippuvuuksien hoidossa – taustasta riippumatta | Soita: 045 7731 1339 (24h) / Lähetä viesti

Myllyhoito esittelykuva
Etusivu / Mitä Myllyhoito on

Myllyhoito-päihdekuntoutus

Myllyhoito on Minnesota-malliin perustuva päihdekuntoutus, jota on toteutettu Kalliolan klinikalla jo lähes 40 vuotta. Perushoitojakso kestää 4 viikkoa. Myllyhoidossa päihderiippuvuus nähdään sairautena, josta toipuminen edellyttää raittiutta. Sairauden ei katsota olevan henkilön itsensä syy ja siitä toipuminen tapahtuu saman hoito-ohjelman avulla – päihteestä riippumatta.

Myllyhoito ryhmätila

Kenelle Myllyhoito sopii?

Asiakkaaksi sopivat kaikki henkilöt, joille päihteidenkäyttö on muodostunut ongelmaksi – joko omasta, läheisen tai työnantajan mielestä. Myllyhoitoa voidaan soveltaa myös toiminnallisista riippuvuuksista kuten peliongelmasta kärsiville.

Koska Myllyhoito on yhteisöllistä kuntoutusta, hoidossa sitoudutaan yhteisön toimintaperiaatteisiin, käytäntöihin ja rakenteisiin. Suosittelemme, että hoitoon hakeutuva henkilö olisi ennen hoitojakson alkamista vähintään viikon käyttämättä alkoholia. Huumausaineiden ja lääkkeiden kohdalla suosittelemme kahden viikon päihteetöntä jaksoa ennen hoitoa. Mikäli päihteettömänä pysyminen aiheuttaa haasteita, suosittelemme hakeutumista vieroitushoitoon ennen hoitojakson alkamista.

Lue usein kysytyt kysymykset

Myllyhoito henkilökunta ja asiakas

Perushoitojakso kestää 4 viikkoa

Perushoitojakson tavoitteena on luoda mahdollisuudet päihteettömälle elämäntavalle ja sen myötä yksilöllisen hyvinvoinnin kasvulle. Työskentely 16-paikkaisessa yksikössä on tiivistä ja raittiuteen suuntautunutta. Kuntoutumisprosessia ohjaa klinikan moniammatillinen työryhmä.

Kalliolan klinikan Myllyhoito pyörii ns. non stop-periaatteella eli hoidossa on koko ajan kuntoutusjakson eri vaiheessa olevia asiakkaita. Päivittäisissä päihdeterapiaryhmissä käsitellään toipumista 12 askeleen ohjelman mukaisesti.

Esimerkki päiväohjelmasta

klo 7.30 herätys
klo 8.00 aamupala
klo 8.30 aamuviritys
klo 9.30 luento
klo 10.15 pienryhmätyöskentelyä
klo 12.00 lounas
klo 12.30 ulkoilu / yksilökeskustelut
klo 14.30 pienryhmätyöskentelyä
klo 16.15 päivällinen
klo 17.00 kuntoutujan oma stoori
klo 17.45 AA- tai NA-ryhmä
klo 19.00 kirjallisia tehtäviä
klo 20.00 iltapala
klo 21.30 iltarinki

Ennen hoitojaksoa

Osa asiakkaistamme on valmiita tekemään mitä tahansa, jotta he saavat jättää vanhan, päihteiden sävyttämän elämän taakseen. Osa asiakkaistamme puolestaan hakeutuu hoitoon perheen tai työnantajan suosituksesta. Me Kalliolan klinikalla uskomme, että tulohetkellä oleva motivaatio ei määritä hoidon lopputulosta.

Hoidon aikana

Hoitojakso perustuu henkilökohtaiseen kuntoutumissuunnitelmaan. Ammattitaitoiset työntekijämme pitävät hoitojakson aikana luentoja, käyvät henkilökohtaisia keskusteluja sekä ohjaavat pienryhmien työskentelyä. Hoitojakson aikana tutustutaan vertaistukiryhmiin AA- ja NA-ryhmissä. Lisäksi hoitojaksoon kuuluu läheis- ja perhetyötä. Tämän kaiken tavoitteena on löytää työkaluja päihteettömään elämään.

Hoitojakson jälkeen

Hoitojakson jälkeenkään asiakkaamme eivät jää yksin. He ovat jo luoneet siteitä vertaisiinsa ja heillä on mahdollisuus jatkaa käymistä maksuttomissa vertaistukiryhmissä. Mikäli asiakas tarvitsee asunnon hoidosta päästyään, tarjoamme myös asumispalveluita eri yhteisöissämme. Lisäksi Kalliolan klinikalle voi hakeutua lyhyemmille kuntoutusjaksoille myös perushoitojakson jälkeen.

Faktaa Kalliolan klinikasta

Minnesota-malli tuli Suomeen Pohjois-Amerikasta, kun Alkoholipoliittisen tutkimuslaitoksen tutkija, sosiaalineuvos Toivo Pöysä, vieraili eri päihdekuntoutuslaitoksissa Yhdysvalloissa ja Kanadassa 1970- ja 1980-luvun vaihteessa. Suomeen palattuaan hän luennoi kokemastaan päihdetyöntekijöille ja päätti luentonsa sanoihin ”se oli aikamoista myllytystä se”. Ja näin uusi päihdetyömuoto nimettiin Suomessa Myllyhoidoksi. Ensimmäinen Myllyhoito perustettiin 1982 Espoon Pellakseen. Ja sen toteuttajana toimi Kalliola. Voit lukea lisää Myllyhoidon historiasta heidän omilta sivuiltaan.

yli 10 000

Myllyhoidon käynyttä asiakasta.

 

lähes 40

vuotta Myllyhoitoa Kalliolan klinikalla.

96 %

asiakkaistamme arvioi hoitojaksonsa onnistuneeksi.

99 %

asiakkaistamme suosittelee Myllyhoitoa.

Näin pääset hoitoon

Asiakkaat, jotka maksavat kuntoutuksen itse

Kun maksat kuntoutuksen itse, voit ottaa suoraan yhteyttä Kalliolan klinikalle joko soittamalla p. 045 773 11339 tai laittamalla sähköpostia myllyhoito@kalliola.fi. Pääset hoitoon heti kun paikkoja vapautuu. Voit maksaa kuntoutuksen kokonaissumman kerralla verkkokaupassamme tai hakea osamaksumahdollisuutta kumppanimme Svea Ekonomin kautta.

Osta kuntoutus verkkokaupasta

Asiakkaat, joilla kunnan maksusitoumus

Jos tarvitset kunnan maksusitoumuksen päästäksesi päihdekuntoutukseen, sinun tulisi varata aika kunnan päihdepalveluihin. Mikäli et tiedä, miten päihdepalvelut on asuinkunnassasi järjestetty, autamme selvittämään sitä. Voit soittaa meille p. 045 773 11339 tai voit laittaa sähköpostia myllyhoito@kalliola.fi.

Asiakkaat, joilla työnantajan maksusitoumus

Olemme tottuneita tekemään yhteistyötä työnantajien sekä työterveyden kanssa. Osalla asiakkaistamme työnantaja maksaa päihdekuntoutuksen kokonaisuudessaan ja osalla puolestaan työnantaja korvaa osan siitä. Autamme selvittämään tilannetta ja löytämään ratkaisuja yhteistyössä työnantajan kanssa. Jos haluat kysyä neuvoja tilanteeseesi, voit soittaa p. 045 773 11339 tai voit laittaa sähköpostia myllyhoito@kalliola.fi.

Kalliolan klinikan asiakastarinan kuvituskuva

"Pidin itseäni keskikaljajuoppona ja viininlitkijänä”

Suurin motivaatiotekijäni oli ammatin säilyttäminen, kun suostuin lähtemään päihdekuntoutukseen. Työnantajan voimakas kanta oli, että Kalliola on paras hoitopaikka Suomessa. Jälkikäteen olen itsekin sitä mieltä, että se oli mulle paras.

Hannu, 49, toipuja

Hinnat Kalliolan klinikalla

  • Perushoito – 4 viikkoa (vuorokausihinta 225€/vrk) 6300€
  • Arviointijakso, 3,5 päivää 1150€
  • Intervalli, 7 vuorokautta 1575€
  • Intervalli, 14 vuorokautta  3150€
  • Toimiva lapsi ja perhe -menetelmä 99€ / käynti

Voit maksaa myös osamaksulla

Itse maksaville asiakkaille on tarjolla myös rahoitusvaihtoehto. Yhteistyökumppaninamme toimii Svea Ekonomi. Kysy lisää tästä vaihtoehdosta henkilökunnaltamme.