Aina on toivoa. Kalliolan klinikka auttaa riippuvuuksien hoidossa – taustasta riippumatta | Soita: 045 7731 1339 (24h) / Lähetä viesti

Nettimylly päihdekuntoutus
Etusivu / Nettimylly

Päihdekuntoutusta työn ja arjen ohessa

Avokuntoutus eli Nettimylly mahdollistaa samanaikaisen työssäkäymisen ja kuntoutuksen aikaisen kotona asumisen. Kalliola tarjoaa avomuotoista päihdekuntoutusta alkoholi- ja monipäihdeongelmaisille, huumausaineiden käyttäjille sekä toiminnallisista riippuvuuksista kärsiville.

Kahvikuppi ja tietokone

Millaista avokuntoutusta Nettimylly on?

Kuntoutuksena Nettimylly antaa tietoa riippuvuussairaudesta, tarjoaa välineitä siitä vapautumiseen sekä luo edellytyksiä hyvinvoinnin kasvulle. Nettimylly perustuu ns. Minnesota -malliin, ja sen keskeiset menetelmät ovat kognitiivisen ja oppimisterapeuttisen tradition mukaisia.

Hoitojakso on tarkoitettu aikuisille päihde- ja riippuvuusongelmaisille sekä heidän läheisilleen.

Nettimylly toteutetaan nimensä mukaisesti etänä, verkkoyhteyksien päässä.

Seuraava Nettimylly toteutetaan:
10.1.2022-16.2.2022

 

nainen lukee tietoa myllyhoidosta

Nettimyllyn käytännöt ja aikataulut

Nettimylly tarjoaa Myllyhoitoon perustuvaa hoitopalvelua iltapainotteisena, kurssimuotoisena ryhmätoimintana Teamsin välityksellä.

Nettimyllyn ryhmä kokoontuu kolmena iltana viikossa Teamsin välityksellä. Kokoontumisajat ovat tiistaina, keskiviikkona ja perjantaina klo 17.30-20.00. Ryhmän koosta riippuen verkkoistunnot voivat joinain päivinä kestää pidempään, kuitenkin myöhäisimmillään klo 21.00 asti. Kurssin kesto on 6 viikkoa.

Nettimyllyn ryhmä kokoontuu etäyhteyksien avulla etänä. Luentoihin ja ryhmiin voi siis osallistua omasta kodista käsin, ympäri Suomea. Hoidon alussa sinulle lähetetään postitse tehtäväkirja ja lisätietoa kuntoutuksesta ja osallistumisesta verkkomuotoiseen kuntoutukseen. Varmistathan, että tietokoneessasi toimii kamera ja mikrofoni.

Mies ja tietokone

Asiakkaan tarina:

”Nettimylly-kurssi oli aivan mahtava kick start raittiuteeni – oikea tehopakkaus elämän pelastavaa tietoa ja tukea! En olisi voinut kurssin alussa uskoa, että kurssin loputtua oloni on haikea, sillä jäin kaipaamaan kurssi-iltoja. Raittius on kuin maalipinta, jota elämän tuulet ja tuiskut riepottavat, ja tätä maalipintaa pitää hoitaa ja hoivata. Muuten se ei kestä.”

Lue koko tarina

Nettimyllyyn hakeutuminen ja hinta

Nettimyllyyn voi hakeutua itse maksavana asiakkaana tai esim. A-klinikan, sosiaalitoimen, työterveyslääkärin tai muun hoitopaikan hoitoon ohjauksella. Kurssin hinta on 1478€.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset Kalliolan klinikan toimistosta, p. 045 773 11 339 tai tuomas.maasio@kalliola.fi.

Osta kuntoutus verkkokaupasta

Nettimyllyn tavoitteet

 • Antaa tietoa päihderiippuvuudesta
 • Tarjota välineitä riippuvuudesta vapautumiseen
 • Luoda edellytyksiä hyvinvoinnin kasvulle
 • Oman päihderiippuvuuden itsetutkiskelu ja käsittely
 • Kuntoutusmenetelmät ja ohjelman toteuttaminen

Hoidon alussa jokainen potilas määrittelee itse hoitonsa tavoitteet päihdeterapeutin ja vertaisryhmän avulla. Tämän jälkeen jokainen nettitapaaminen alkaa tietopainotteisella asiantuntijaluennolla, kysymyksillä ja keskustelulla. Luentojen ohella tarkastellaan omaa elämää erityisen tehtäväkirjan avulla.

Hoitoryhmässä jokainen asiakas kertoo vuorollaan päihdehistoriansa ja saa siitä ryhmältä palautetta, kysymyksiä ja kommentteja. Hoitoon tulijat sitoutuvat päihteettömyyteen hoitojakson ajaksi.

Monipuolinen kuntoutus

Nettimyllyn ohjelmaan sisältyy:

 • Tietopainotteiset luennot ryhmien alussa
 • Ryhmätyöskentely
 • Kirjalliset tehtävät
 • Keskustelut ryhmässä
 • Tehtäväkirja täyttäminen ja tehtävien purku ryhmässä
 • Päihteettömyyteen sitoutuminen hoidon aikana
 • Läheisilta
 • Paritapaamiset tarvittaessa
 • Käynnit oman kotikaupungin NA-tai AA-ryhmässä
 • Kokemusasiantuntijaluennot
 • 12-askeleen vertaistukiryhmien esittelyt
Nettimyllyn ohjaaja Andrej Nuutinen

Nettimyllyn päihdeterapeutti, Andrej Nuutinen

”Olen koulutukseltani mielenterveys- ja päihdetyön lähihoitaja ja yhteisöhoidon ohjaaja. Olen työskennellyt urani aikana erilaisissa päihdetyön ympäristöissä. Kokemusta päihdetyöstä minulla on 8 vuotta.

Ajattelen, että riippuvuusongelmasta toipuminen on mahdollista. Toipumiseen on tarjolla apua ja sitä ei tarvitse tehdä yksin.”