Aina on toivoa. Kalliolan klinikka auttaa riippuvuuksien hoidossa – taustasta riippumatta | Soita: 045 7731 1339 (24h) / Lähetä viesti

Myllyhoito ryhmätila
Etusivu / Päihteet ja puheeksiotto työpaikalla -verkkokoulutus 12.9. ja 16.11.

Päihteet ja puheeksiotto työpaikalla -verkkokoulutus 12.9. ja 16.11.

Päihdehaittojen tunnistaminen työpaikalla ja niistä puhuminen ei ole aina helppoa. Päihteiden riskikäytön varhainen tunnistaminen on kuitenkin yksi tärkeimmistä keinoista vähentää päihdehaittoja. Puheeksiotto toimii parhaiten tilanteessa, jossa merkittäviä haittoja ei vielä ole ehtinyt muodostua.

Päihdeongelma aiheuttaa henkistä, terveydellistä ja sosiaalista haittaa – työpaikalla taas poissaoloja, työtehon menettämistä ja taloudellista haittaa. Päihdeongelman haarukoinnissa lähtökohta on ns. 10 prosentin sääntö: jos työpaikalla on 500 työntekijää, potentiaalisia ongelmakäyttäjiä on 50. Työpaikalla on iso rooli päihdeongelmasta aiheutuvien ongelmien ehkäisyssä.

Puheeksiottokoulutus tarjoaa tukea

Maksuton Päihteet ja puheeksiotto työpaikalla -koulutus on tarkoitettu esihenkilöille, henkilöstöpäälliköille, työsuojelupäälliköille ja muille työntekijöiden hyvinvoinnista vastaaville. Koulutus tarjoaa tietoa:

  • alkoholin ongelmakäytöstä
  • päihdeongelman tunnistamisesta työpaikalla
  • puheeksiotosta
  • työpaikan päihdeohjelmasta ja yhteistyöstä työterveyshuollon kanssa

Teamsissa järjestettäviä koulutuksia on tarjolla syksyllä

  • tiistaina 12.9. klo 13–15
  • torstaina 16.11. klo 13–15

Ilmoittautuminen: asta.juntunen@kalliola.fi viimeistään koulutusta edeltävänä päivänä klo 12 mennessä. Ilmoitathan osallistumisen yhteydessä nimesi, sähköpostiosoitteesti ja taustatahosi.

Kouluttajana toimii Kalliolan klinikan päihdeterapeutti Asta Juntunen, jolla on pitkä kokemus päihdetyön eri tehtävissä. Täältä lisätietoja alkoholi– ja huumeriippuvuudesta


Kalliolan klinikan palvelut työnantajalle

Kalliolan Klinikka tarjoaa 40 vuoden kokemuksella monipuolisia palveluja työnantajan tueksi puheeksi ottamisesta aina hoitoon ohjaamiseen saakka. Klinikan Minnesota-malliin perustuvassa Myllyhoidossa päihderiippuvuus nähdään sairautena. Hoidon keskiössä ovat 12 askeleen ohjelma, vertaistuki sekä yhteisöllisyys. Uskomme, että tulohetkellä oleva motivaatio ei määritä hoidon lopputulosta.