Aina on toivoa. Kalliolan klinikka auttaa riippuvuuksien hoidossa – taustasta riippumatta | Soita: 045 7731 1339 (24h) / Lähetä viesti

Etusivu / Kuntoutuksen jälkeen

Mitä Myllyhoidon jälkeen?

Kuntoutuksen jälkeen ei tarvitse jäädä yksin, vaan jokaiselle kuntoutujalle luodaan tukiverkostoa ammattilaisista ja tukihenkilöstä sekä laaditaan jatkosuunnitelmat. Kuntoutukseen voi palata aina uudelleen lyhyemmille intervalli-jakosoille tai tarvittaessa pidempään kuntoutukseen.

Kuntoutuksessa tehdään jatkosuunnitelma  

Myllyhoito-kuntoutuksen aikana tuetaan toimintatapoja, joiden avulla voi elää päihteetöntä/riippuvuuksista vapaata, hyvää ja omannäköistä elämää. Kuntoutuksessa opitaan pyytämään ja ottamaan apua vastaan. Tätä varten pidetään verkostotapaamisia, joissa on mukana asuinalueen päihdetyöntekijä sekä muita mahdollisia tahoja, kuten työterveys tai sosiaalityöntekijä, jotka ovat tarvittava ammattiapu jatkossa. Kuntoutuksen aikana on mahdollista saada klinikan sosiaaliohjaajalta neuvontaa esimerkiksi asumiskuvioiden ja taloudellisten vaikeuksien parantamiseen. Jokaiselle kuntoutujalle etsitään oma tukihenkilö AA (Anonyymit alkoholistit),  NA (Anonyymit narkomaanit) tai GA (nimettömät pelurit) ryhmistä tukemaan kuntoutumista kotona. Jatkohoitoa varten laaditaan selkeät tavoitteet ja SWOT-analyysi, jossa analysoidaan kuntoutujan vahvuudet, heikkoudet, mahdollisuudet ja uhat.

 

Kalliolan klinikan olohuone

Kuntoutukseen voi tulla uudelleen

Päihdekuntoutuksessa ja -toipumisessa jatkuvuus on tärkeää. Peruskuntoutusjakso luo valmiudet päihteettömälle elämäntavalle ja jatkokuntoutus varmistaa toipumisen etenemisen. Myös retkahduksia tapahtuu ja olemme silloinkin sinun tukenasi. Jos tarvitset apua retkahduksen tapahduttua, älä epäröi ottaa yhteyttä Kalliolan klinikalle p. 045 773 11339.

Intervalli 7 vrk

Intervallijaksot liittyvät klinikan perushoitoon. Jaksot tukevat potilaan raitista elämäntapaa ja antavat mahdollisuuden tarkastella toipumiseen liittyviä haasteita tutussa hoitoyhteisössä. Jakson aikana (keskiviikosta keskiviikkoon) potilas osallistuu perushoidon kuntoutusohjelmaan. Perushoitoon liittyvien intervallijaksojen määrä (1–3) ja aikataulutus suunnitellaan yksilöllisesti jokaisen potilaan kanssa.  Intervallijaksolle tulijalta edellytetään raittiutta edellisestä hoitojaksosta lähtien. Intervallijakson hinta itsemaksaville asiakkaille on 1 652 €.

Kriisihoito  7–14 vrk

Kriisihoito on suunnattu Myllyhoidon käyneille potilaille, jotka tarvitsevat tukea akuutissa, vaikeassa elämäntilanteessaan. Kriisihoidon tavoitteena on turvata raittiuden jatkuminen. Potilas osallistuu perushoidon ohjelmaan ja kuntoutuksessa huomioidaan myös yksilölliset tarpeet. Kriisihoitoon osallistuvalta edellytetään raittiutta edellisestä hoitojaksosta lähtien.

Interventio 14 vrk

Interventiojakso on suunnattu perushoidon käyneille potilaille, joiden raittius on katkennut retkahdukseen. Hoitojakso alkaa arvioinnilla, jonka aikana kartoitetaan edellisen hoitojakson jälkeistä päihteidenkäyttöä sekä retkahtamisen syitä. Arvioinnin jälkeen hoito jatkuu perushoidon hoito-ohjelman mukaisesti. Kuntoutuksessa kiinnitetään erityistä huomiota jatkohoitosuunnitelman tekemiseen. Interventiojaksolle tulijalta edellytetään vähintään viikon raittiutta ennen hoidon aloittamista. Jakso alkaa ja päättyy keskiviikkona. Interventiojakson hinta itsemaksaville asiakkaille on 3 304 €.

Ota yhteyttä

Tukea myös läheisille

Myllyhoitoon kuuluu vahvasti läheistyö. Kuntoutuksen aikana läheiset saavat kertoa kokemuksistaan läheiskirjeessä sekä perheterapeutin vastaanotolla, jonne kokoontuvat itse asiakas ja läheiset.  Riippuvuus vaikuttaa vahvasti myös läheisiin, jotka usein tarvitsevat itsekin tukea.  Tutustu meidän erilaisiin, maksuttomiin ja maksullisiin tukimuotoihin alla olevan linkin kautta.

Tukea läheisille