Aina on toivoa. Kalliolan klinikka auttaa riippuvuuksien hoidossa – taustasta riippumatta | Soita: 045 7731 1339 (24h) / Lähetä viesti

Etusivu / Riippuvuuksien hoito / Nettimylly

Päihdekuntoutusta verkossa

Avokuntoutus eli Nettimylly mahdollistaa työssäkäymisen ja kotona asumisen päihdekuntoutuksen aikana. Nettimylly-kurssit toteutetaan etänä, verkkoyhteyksien päässä ja ne ovat iltapainotteista ryhmätoimintaa.  Kalliola tarjoaa päihdekuntoutusta verkossa alkoholi- ja monipäihdeongelmaisille, huumausaineiden käyttäjille sekä toiminnallisista riippuvuuksista kärsiville.

nainen lukee tietoa myllyhoidosta

Millaista päihdekuntoutusta Nettimylly on?

Kuntoutuksena Nettimylly antaa tietoa riippuvuussairaudesta, tarjoaa välineitä siitä vapautumiseen sekä luo edellytyksiä hyvinvoinnin kasvulle. Teamsissa toteutettava Nettimylly perustuu ns. Minnesota-malliin, ja sen keskeiset menetelmät ovat kognitiivisen ja oppimisterapeuttisen tradition mukaisia.

Nettimyllyn ohjelmaan sisältyy:

 • Tietopainotteiset luennot ryhmien alussa
 • Ryhmätyöskentely
 • Kirjalliset tehtävät
 • Keskustelut ryhmässä
 • Tehtäväkirja täyttäminen ja tehtävien purku ryhmässä
 • Päihteettömyyteen sitoutuminen hoidon aikana
 • Läheisilta
 • Paritapaamiset tarvittaessa
 • Käynnit oman kotikaupungin NA-tai AA-ryhmässä
 • Kokemusasiantuntijaluennot
 • 12-askeleen vertaistukiryhmien esittelyt
Mies ja tietokone

Nettimyllyn tavoitteet

 • Antaa tietoa päihderiippuvuudesta
 • Tarjota välineitä riippuvuudesta vapautumiseen
 • Luoda edellytyksiä hyvinvoinnin kasvulle
 • Oman päihderiippuvuuden itsetutkiskelu ja käsittely
 • Kuntoutusmenetelmät ja ohjelman toteuttaminen

Hoidon alussa jokainen potilas määrittelee itse hoitonsa tavoitteet päihdeterapeutin ja vertaisryhmän avulla. Tämän jälkeen jokainen nettitapaaminen alkaa tietopainotteisella asiantuntijaluennolla, kysymyksillä ja keskustelulla. Luentojen ohella tarkastellaan omaa elämää erityisen tehtäväkirjan avulla.

Hoitoryhmässä jokainen asiakas kertoo vuorollaan päihdehistoriansa ja saa siitä ryhmältä palautetta, kysymyksiä ja kommentteja. Hoitoon tulijat sitoutuvat päihteettömyyteen hoitojakson ajaksi.

Kahvikuppi ja tietokone

Nettimyllyn käytännöt ja aikataulut

Nettimyllyn ryhmä kokoontuu kahtena iltana viikossa Teamsin välityksellä. Kokoontumisajat ovat maanantaina ja torstaina klo 17.30–20.00. Ryhmän koosta riippuen verkkoistunnot voivat joinain päivinä kestää pidempään, kuitenkin myöhäisimmillään klo 21.00 asti. Kurssin kesto on 6 viikkoa.

Seuraavan Nettimyllyn ajankohta on 7.9.2024–17.10.2024.

Seuraava Nettimylly-kurssi alkaa lauantaina 7.9.2024 klo 12.0015.30 lähitapaamisella Kalliolan Klinikalla Nurmijärvellä. Samalla saat tehtäväkirjan ja lisätietoa kuntoutuksesta ja osallistumisesta verkkomuotoiseen kuntoutukseen. Tapaamisen jälkeen Nettimyllyn ryhmä kokoontuu etäyhteyksien avulla etänä 17.10.2024. saakka. Luentoihin ja ryhmiin voi siis osallistua omasta kodista käsin, ympäri Suomea. Varmistathan, että tietokoneessasi toimii kamera ja mikrofoni.

Nettimylly

Nettimyllyyn hakeutuminen ja hinta

Nettimyllyyn voi hakeutua itse maksavana asiakkaana tai esim. A-klinikan, sosiaalitoimen, työterveyslääkärin tai muun hoitopaikan hoitoon ohjauksella. Kurssin hinta on 990 €.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset Kalliolan klinikan toimistosta, p. 045 773 11 339 tai tuomas.maasio@kalliola.fi.

Osta kuntoutus verkkokaupasta

Palautetta Nettimyllystä

”Parasta Nettimyllyssä oli työskentelymuoto, jossa saimme ohjatusti vertaistukea toisiltamme, itse huomasin sen, etten ole sairauteni kanssa yksin vaan meitä on paljon. Ohjaaja ja kurssin vetäjä oli myös todella ammattitaitoinen ja osasi luotsata työskentelyä niin, että se oli meille osallistujille hedelmällistä.”

”Itse olin epäileväinen etäpalaverien suhteen, mutta se toimi paljon paremmin kuin uskoin alussa. Mukana on loistava paketti tukimateriaalia, joka todella toimii. Opin että raittiuden ylläpito vaatii aktiivista työtä. Se ei onnistu vähättelemällä ongelmaa ja lakaisemalla maton alle.”

”Nettimylly oli ensimmäisen kerta, kun menin syvälle itseeni löytääkseni syyt juomiseen. Tähän olisi pitänyt tarttua jo vuosia sitten eikä vaan Antabus päälle ja kaikki on hyvin -asenteella. Erinomainen tapa käydä ikuntoutuksessa, jos on työssä käyvä.”

”Nettimylly-kurssi oli aivan mahtava kick start raittiuteeni – oikea tehopakkaus elämän pelastavaa tietoa ja tukea! En olisi voinut kurssin alussa uskoa, että kurssin loputtua oloni on haikea, sillä jäin kaipaamaan kurssi-iltoja.”

 

Lue koko kuntoutujan tarina

Nettimyllyn ohjaaja Asta Juntunen

Nettimyllyn päihdeterapeutti Asta Juntunen

”Olen koulutukseltani sosionomi-diakoni (AMK) ja työnohjaaja. Minulla on pitkä kokemus päihdetyön erilaisista tehtävistä ja etenkin ryhmien ohjaamisesta.

Riippuvuussairauksista on mahdollista toipua ja apua on tarjolla. Yksin ei tarvitse pärjätä. Myllyhoidossa on myönteinen ilmapiiri ja vertaistuki toteutuu upealla tavalla.”

Haluatko lisätietoja?

Ota yhteyttä