Aina on toivoa. Kalliolan klinikka auttaa riippuvuuksien hoidossa – taustasta riippumatta | Soita: 045 7731 1339 (24h) / Lähetä viesti

Myllyhoito henkilökunta ja asiakas
Etusivu / Riippuvuuksien hoito / Myllyhoito-laitoskuntotus

Myllyhoito-laitoskuntoutus

Myllyhoito on Minnesota-malliin perustuva päihdekuntoutus, jonka perushoitojakso Kalliolan klinikalla kestää neljä viikkoa. Laitoskuntoutuksessa tähdätään raittiuteen, sillä Myllyhoidossa se nähdään edellytyksenä päihderiippuvuudesta toipumiseen. Päihderiippuvuus on sairaus, joka ei ole henkilön itsensä syy. Myllyhoito-laitoskuntoutuksessa sovelletaan samaa hoito-ohjelmaa päihteestä riippumatta. Yhteisöllisen kuntoutuksen takia hoidossa sitoudutaan yhteisön toimintaperiaatteisiin, käytäntöihin ja rakenteisiin. Suosittelemme 1–2 viikkoa ilman päihteitä ennen hoitoon hakeutumista. Mikäli kuntoutus keskeytyy veloitamme toteutuneiden alkaneiden hoitovuorokausien perusteella.

Haluatko lisätietoja? Jätä yhteydenottopyyntö.

Myllyhoito henkilökunta ja asiakas

Perushoitojakso kestää 4 viikkoa

Perushoitojakson tavoitteena on luoda mahdollisuudet päihteettömälle elämäntavalle ja sen myötä yksilöllisen hyvinvoinnin kasvulle. Työskentely 21-paikkaisessa yksikössä on tiivistä ja raittiuteen suuntautunutta. Kuntoutumisprosessia ohjaa klinikan moniammatillinen työryhmä.

Kalliolan klinikan Myllyhoito pyörii ns. non stop-periaatteella eli hoidossa on koko ajan kuntoutusjakson eri vaiheessa olevia asiakkaita. Päivittäisissä päihdeterapiaryhmissä käsitellään toipumista 12 askeleen ohjelman mukaisesti.

Esimerkki päiväohjelmasta

klo 7.30 herätys
klo 8.00 aamupala
klo 8.30 aamuviritys
klo 9.30 luento
klo 10.15 pienryhmätyöskentelyä
klo 12.00 lounas
klo 12.30 ulkoilu / yksilökeskustelut
klo 14.30 pienryhmätyöskentelyä
klo 16.15 päivällinen
klo 17.00 kuntoutujan oma stoori
klo 17.45 AA- tai NA-ryhmä
klo 19.00 kirjallisia tehtäviä
klo 20.00 iltapala
klo 21.30 iltarinki

Ennen hoitojaksoa

Osa asiakkaistamme on valmiita tekemään mitä tahansa, jotta he saavat jättää vanhan, päihteiden sävyttämän elämän taakseen. Osa asiakkaistamme puolestaan hakeutuu hoitoon perheen tai työnantajan suosituksesta. Me Kalliolan klinikalla uskomme, että tulohetkellä oleva motivaatio ei määritä hoidon lopputulosta.

Hoidon aikana

Hoitojakso perustuu henkilökohtaiseen kuntoutumissuunnitelmaan. Ammattitaitoiset työntekijämme pitävät hoitojakson aikana luentoja, käyvät henkilökohtaisia keskusteluja sekä ohjaavat pienryhmien työskentelyä. Hoitojakson aikana tutustutaan vertaistukiryhmiin AA- ja NA-ryhmissä. Lisäksi hoitojaksoon kuuluu läheis- ja perhetyötä. Tämän kaiken tavoitteena on löytää työkaluja päihteettömään elämään.

Hoitojakson jälkeen

Hoitojakson jälkeenkään asiakkaamme eivät jää yksin. He ovat jo luoneet siteitä vertaisiinsa ja heillä on mahdollisuus jatkaa käymistä maksuttomissa vertaistukiryhmissä. Lisäksi Kalliolan klinikalle voi hakeutua lyhyemmille kuntoutusjaksoille myös perushoitojakson jälkeen.

Hinnat Kalliolan klinikalla

  • Perushoito – 4 viikkoa (236 €/vrk). Itse maksaville yksilöasiakkaille. 6 608 €
  • Arviointijakso, 3,5 päivää 1 230 €
  • Intervalli, 7 vuorokautta 1 652 €
  • Interventio, 14 vuorokautta  3 304 €
  • Päihdeterapeutin yksilötapaaminen 112 €/tunti
  • Pari- ja perhetapaaminen 1,5 tuntia 114 €

Voit maksaa myös osamaksulla

Itse maksaville asiakkaille on tarjolla myös rahoitusvaihtoehto. Laskun voi jakaa kolmelle kuukaudelle ilman lisäkuluja. Kysy lisää tästä vaihtoehdosta henkilökunnaltamme.
Hoitojakson keskeytyessä veloitamme alkavien hoitovuorokausien perusteella.

Näin pääset hoitoon

Asiakkaat, jotka maksavat kuntoutuksen itse

Kun maksat kuntoutuksen itse, voit ottaa suoraan yhteyttä Kalliolan klinikalle joko soittamalla p. 045 773 11339 tai laittamalla sähköpostia myllyhoito@kalliola.fi. Pääset hoitoon heti kun paikkoja vapautuu. Voit maksaa kuntoutuksen kokonaissumman kerralla verkkokaupassamme tai kortilla kuntoutuksessa ollessa. Voimme myös laskuttaa kuntoutuksen jälkeen. Laskun voi jakaa kolmelle kuukaudelle ilman lisäkuluja.

 

Osta kuntoutus verkkokaupasta

Asiakkaat, joilla hyvinvointialueen maksusitoumus

Jos tarvitset hyvinvointialueen maksusitoumuksen päästäksesi päihdekuntoutukseen, sinun tulisi varata aika alueesi päihdepalveluihin. Mikäli et tiedä, miten päihdepalvelut on asuinkunnassasi järjestetty, autamme selvittämään sitä. Voit soittaa meille p. 045 773 11339 tai voit laittaa sähköpostia myllyhoito@kalliola.fi.

Asiakkaat, joilla työnantajan maksusitoumus

Olemme tottuneita tekemään yhteistyötä työnantajien sekä työterveyden kanssa. Osalla asiakkaistamme työnantaja maksaa päihdekuntoutuksen kokonaisuudessaan ja osalla puolestaan työnantaja korvaa osan siitä. Autamme selvittämään tilannetta ja löytämään ratkaisuja yhteistyössä työnantajan kanssa. Jos haluat kysyä neuvoja tilanteeseesi, voit soittaa p. 045 773 11339 tai voit laittaa sähköpostia myllyhoito@kalliola.fi.

Kalliolan klinikan asiakastarinan kuvituskuva

"Pidin itseäni keskikaljajuoppona ja viininlitkijänä”

Suurin motivaatiotekijäni oli ammatin säilyttäminen, kun suostuin lähtemään päihdekuntoutukseen. Työnantajan voimakas kanta oli, että Kalliola on paras hoitopaikka Suomessa. Jälkikäteen olen itsekin sitä mieltä, että se oli mulle paras.

Hannu, 49, toipuja