Aina on toivoa. Kalliolan klinikka auttaa riippuvuuksien hoidossa – taustasta riippumatta | Soita: 045 7731 1339 (24h) / Lähetä viesti

Myllyhoito parrakas mies
Etusivu / Riippuvuuksien hoito

Riippuvuuksien hoidon perustana Myllyhoito-kuntoutus

Riippuvuuksista on mahdollista toipua. Myllyhoito on Minnesota-malliin perustuva kuntoutus, jota on toteutettu Kalliolan klinikalla jo yli 40 vuoden ajan erityisesti päihderiippuvuuden hoitoon. Myllyhoidossa riippuvuus nähdään sairautena, josta toipuminen edellyttää raittiutta. Sairauden ei katsota olevan henkilön itsensä syy ja siitä toipuminen tapahtuu saman hoito-ohjelman avulla – päihteestä riippumatta.

Haluatko lisätietoja? Jätä yhteydenottopyyntö.

Kenelle Myllyhoito sopii?

Asiakkaaksi sopivat kaikki henkilöt, joille päihteidenkäyttö on muodostunut ongelmaksi – joko omasta, läheisen tai työnantajan mielestä. Myllyhoitoa voidaan soveltaa myös toiminnallisista riippuvuuksista kuten peliongelmasta kärsiville.

Koska Myllyhoito on yhteisöllistä kuntoutusta, hoidossa sitoudutaan yhteisön toimintaperiaatteisiin, käytäntöihin ja rakenteisiin. Suosittelemme, että hoitoon hakeutuva henkilö olisi ennen hoitojakson alkamista vähintään viikon käyttämättä alkoholia. Huumausaineiden ja lääkkeiden kohdalla suosittelemme kahden viikon päihteetöntä jaksoa ennen hoitoa. Mikäli päihteettömänä pysyminen aiheuttaa haasteita, suosittelemme hakeutumista vieroitushoitoon ennen hoitojakson alkamista.

Lue usein kysytyt kysymykset

Kaikki hoitojaksomme

Myllyhoito-laitoskuntoutus

Myllyhoidon peruskuntoutusjakso kestää neljä viikkoa Kalliolan klinikalla Nurmijärvellä. Työskentely 16-paikkaisessa yksikössä on tiivistä. Päivittäisissä päihdeterapiaryhmissä käsitellään toipumista 12 askeleen ohjelman mukaisesti.

Lue lisää

Avomylly

Avomylly tarjoaa myllyhoidollista hoitopalvelua iltapainotteisena, kurssimuotoisena ryhmätoimintana Kalliolan klinikan tiloissa Nurmijärvellä. Avomuotoinen päihdekuntoutus mahdollistaa samanaikaisen työssäkäymisen ja kuntoutuksen aikaisen kotona asumisen.

Lue lisää

Nettimylly

Nettimylly

Nettimylly tarjoaa Myllyhoitoon perustuvaa hoitopalvelua iltapainotteisena, kurssimuotoisena ryhmätoimintana Teamsin välityksellä. Avomuotoinen päihdekuntoutus mahdollistaa samanaikaisen työssäkäymisen ja kuntoutuksen aikaisen kotona asumisen.

Lue lisää

Peliriippuvuuden hoito

Myllyhoito soveltuu hyvin myös peliriippuvaisille. Perushoitojaksolla tarkastellaan tehtävien kautta peliriippuvuuden kehitystä, syitä, seurauksia ja pyritään löytämään työkaluja sekä ratkaisumalleja uuteen pelaamattomaan elämään.

Lue lisää

Korvaushoidosta irrottautuminen

Hoitojaksot suunnitellaan räätälöidysti yhdessä asiakkaan, korvaushoitoklinikan ja päihdepoliklinikan kanssa. Useimmiten korvaushoidosta irrottautuvat asiakkaat tulevat Kalliolan klinikalle vieroitusjakson kautta, jossa korvaushoitolääkkeen viimeiset annosmäärät ajetaan alas.

Lue lisää

Muut kuntoutusjaksot

Kalliolan klinikalta saa myös 3,5 päivän kestoisen arviointijakson päihteiden käytöstä, yksilökuntoutusta etäyhteyksin sekä jatkokuntoutusjaksoja niille, jotka ovat käyneet perushoitojakson. Lisäksi klinikalla on tarjolla päihdeterapeutin yksilötapaamisia, perhetapaamisia ja Toimiva lapsi ja perhe -menetelmää.

Lue lisää

yli 40

vuotta Myllyhoitoa Kalliolan klinikalla.

96 %

asiakkaistamme arvioi hoitojaksonsa onnistuneeksi.

99 %

asiakkaistamme suosittelee Myllyhoitoa.

yli 10 000

Myllyhoidon käynyttä asiakasta.

Näin pääset hoitoon

Asiakkaat, joilla hyvinvointialueen maksusitoumus

Jos tarvitset hyvinvointialueen maksusitoumuksen päästäksesi päihdekuntoutukseen, sinun tulisi varata aika alueesi päihdepalveluihin. Mikäli et tiedä, miten päihdepalvelut on asuinkunnassasi järjestetty, autamme selvittämään sitä. Voit soittaa meille p. 045 773 11339 tai voit laittaa sähköpostia myllyhoito@kalliola.fi.

Asiakkaat, joilla työnantajan maksusitoumus

Olemme tottuneita tekemään yhteistyötä työnantajien sekä työterveyden kanssa. Osalla asiakkaistamme työnantaja maksaa päihdekuntoutuksen kokonaisuudessaan ja osalla puolestaan työnantaja korvaa osan siitä. Autamme selvittämään tilannetta ja löytämään ratkaisuja yhteistyössä työnantajan kanssa. Jos haluat kysyä neuvoja tilanteeseesi, voit soittaa p. 045 773 11339 tai voit laittaa sähköpostia myllyhoito@kalliola.fi.

Asiakkaat, jotka maksavat kuntoutuksen itse

Kun maksat kuntoutuksen itse, voit ottaa suoraan yhteyttä Kalliolan klinikalle joko soittamalla p. 045 773 11339 tai laittamalla sähköpostia myllyhoito@kalliola.fi. Pääset hoitoon heti kun paikkoja vapautuu. Voit maksaa kuntoutuksen kokonaissumman kerralla verkkokaupassamme tai kortilla kuntoutuksessa ollessa. Voimme myös laskuttaa kuntoutuksen jälkeen. Laskun voi jakaa kolmelle kuukaudelle ilman lisäkuluja.

Osta kuntoutus verkkokaupasta