Aina on toivoa. Kalliolan klinikka auttaa riippuvuuksien hoidossa – taustasta riippumatta | Soita: 045 7731 1339 (24h) / Lähetä viesti

Kalliolan klinikan pihamiljöö
Etusivu / Riippuvuuksien hoito / Korvaushoidosta irrottautuminen

Autamme irrottautumaan korvaushoidosta

Kalliolan klinikka on yhdessä Helsingin kaupungin päihdehuollon jälkikuntoutuksen, ja kokemusasiantuntijoiden kanssa alkanut kehittämään korvaushoidosta irrottautuvien asiakkaiden päihdekuntoutusta vuonna 2019.

Korvaushoitoa on ollut tarjolla opiaattiriippuvaisille jo kahdenkymmenen vuoden ajan, ja korvaushoidossa olevien asiakkaiden joukossa alkaa olla yhä enemmän niitä, joiden elämäntilanne on sellainen, että hoidon lopettaminen on ajankohtaista.

Hoitojaksot suunnitellaan räätälöidysti yhdessä asiakkaan, korvaushoitoklinikan ja päihdepoliklinikan kanssa. Useimmiten korvaushoidosta irrottautuvat asiakkaat tulevat Kalliolan klinikalle vieroitusjakson kautta, jossa korvaushoitolääkkeen viimeiset annosmäärät ajetaan alas.

Hoitojakso on lääkkeetön. Rauhoittavien tai uni- ja nukahtamislääkkeiden käyttö on erittäin rajattua ja tapahtuu ainoastaan klinikan oman lääkärin määräyksestä. Vieroitusoireiden hoito painottuu liikuntaan, rentoutumisharjoituksiin ja 5-pisteen korva-akupunktioon. Kuntoutukseen voi hakeutua kaikkialta Suomesta oman kunnan päihdehuollon kautta.

Tuomas Maasio, kalliolan klinikan johtaja

Lisätiedot ja kyselyt:
Tuomas Maasio, Kalliolan klinikan johtaja
tuomas.maasio@kalliola.fi tai p. 050 323 6696