Aina on toivoa. Kalliolan klinikka auttaa riippuvuuksien hoidossa – taustasta riippumatta | Soita: 045 7731 1339 (24h) / Lähetä viesti

Luontokuva
Etusivu / Riippuvuuksien hoito / Muut kuntoutusjaksot

Muut kuntoutusjaksot ja niiden hinnat:

Arviointijakso 3,5 päivää

Maanantaista torstaihin kestävä arviointijakso antaa päihdetyön ammattilaisten arvioinnin päihteidenkäytöstäsi.

Arviointijakso sisältää osallistumisen Myllyhoidon päihdeterapiaryhmään (6 x 45min), vähintään viisi yksilötapaamista (päihdeterapeutti, perheterapeutti, sairaanhoitaja, päihdelääkäri), loppukeskustelun ja työryhmän kirjallisen arvion päihteidenkäytöstäsi. Arviointijaksolla on mahdollista kuulla läheisiä perheterapeutin avustuksella. Hoitojakso sisältää majoituksen ja ruokailun.

Arviointijakson hinta on 1 230 €.

Osta arviointijakso verkkokaupasta

Yksilökuntoutus

Kalliolan klinikan yksilökuntoutus on sinulle, joka tarvitset yksilöityä päihdekuntoutusta. Kuntoutus tapahtuu etäyhteyksien avulla.

Kurssi alkaa 3,5 vuorokauden arviointijaksolla Kalliolan klinikalla. Arviointijakson aikana tarkastellaan tilannettasi kokonaisvaltaisesti sekä pohditaan yksilökuntoutuksen sisältöä. Arviointijakson aikana saat ammatillista apua sekä vertaistukea.

Yksilökuntoutus pitää sisällään 10 x 90 min tapaamista päihdeterapeutin kanssa. Tapaamiset terapeutin kanssa toteutetaan Microsoft Teamsin etäyhteyden avulla. Varmistathan, että tietokoneessasi on toimiva kamera ja mikrofoni.

Yksilökuntoutuksen hoitojakso perustuu Myllyhoitoon, joka on 12 askeleen ohjelmaan perustuvaa päihdekuntoutusta. Kurssi pitää sisällään päihderiippuvuutta käsitteleviä tietopainotteisia luentoja, itsenäisten tehtävien tekoa, niiden purkua päihdeterapeutin kanssa ja keskustelua aiheesta päihdeterapeutin kanssa. Kannustamme kurssin aikana tutustumaan 12 askeleen vertaistukiryhmiin. Tapaamisajat sovimme sinulle arviointijakson aikana.

Osta yksilökuntoutus verkkokaupasta

Päihdeterapeutin yksilötapaaminen

Päihdeterapeutin yksilötapaamisella saat henkilökohtaista apua luottamuksellisesti juuri sinulle. Tapaamisella voit käsitellä omaa tilannettasi tai läheisesi tilannetta. Kalliolan klinikan päihdeterapeuteilla on kaikilla sosiaali- ja terveydenhuoltoalan koulutus ja useammalla myös oma toipumiskokemus päihdesairaudesta. Tapaaminen voidaan toteuttaa myös etänä.

Käyntihinta 112 € / 1 tunti

Osta yksilötapaaminen verkkokaupasta

Toimiva lapsi ja perhe -menetelmä (TLP)

Lasten kanssa on syytä puhua päihderiippuvuudesta silloin, kun se on vaikuttanut perheen elämään. Tällöin tehokkaana apuna ovat Toimiva lapsi ja perhe (TLP) -menetelmät.

Menetelmistä lyhyin on Lapset puheeksi -keskustelu, joka toteutetaan vanhemman kanssa.

Lapset puheeksi -perheinterventio on puolestaan hiukan pidempi (6–8 tapaamista) prosessi. Perheinterventiossa puhutaan erikseen ja yhdessä vanhempien ja jokaisen lapsen kanssa sekä arvioidaan tapahtunutta.

TLP-menetelmissä on kyse ennaltaehkäisystä ja siitä, että puhutaan vaikeista asioista, kuullaan lasten kokemuksia ja vastataan heidän kysymyksiinsä. Työskentelyn tavoitteena on, että lapset uskaltavat ottaa puheeksi asioita jotka mietityttävät jatkossakin.

Yhden TLP-käynnin hinta on 116 €. Käyntejä on yhteensä 6–8 kappaletta.

Osta käynti perheterapeutilla verkkokaupasta

Paritapaaminen

Päihderiippuvuus on sairaus, joka vaikuttaa parisuhteeseen sekä perheeseen. Paritapaaminen antaa mahdollisuuden keskustella parisuhteen tilanteesta perheterapeutin kanssa.

Osta tapaaminen terapeutin kanssa verkkokaupasta

Myllyhoidon jatkokuntoutusjaksot:

Päihdekuntoutuksessa ja -toipumisessa jatkuvuus on tärkeää. Peruskuntoutusjakso luo valmiudet päihteettömälle elämäntavalle ja jatkokuntoutus varmistaa toipumisen etenemisen. Perushoidon aikana tehdään yksilöllinen jatkohoitosuunnitelma, jonka perustana on AA/NA-ohjelma sekä tarvittava ammattiapu.

Intervalli – 7 vrk

Intervallijaksot liittyvät klinikan perushoitoon. Jaksot tukevat potilaan raitista elämäntapaa ja antavat mahdollisuuden tarkastella toipumiseen liittyviä haasteita tutussa hoitoyhteisössä. Jakson aikana (keskiviikosta keskiviikkoon) potilas osallistuu perushoidon kuntoutusohjelmaan. Perushoitoon liittyvien intervallijaksojen määrä (1-3) ja aikataulutus suunnitellaan yksilöllisesti jokaisen potilaan kanssa.  Intervallijaksolle tulijalta edellytetään raittiutta edellisestä hoitojaksosta lähtien.

Intervallijakson hinta itsemaksaville asiakkaille on 1 652 €.

Kriisihoito – 7-14 vrk

Kriisihoito on suunnattu Myllyhoidon käyneille potilaille, jotka tarvitsevat tukea akuutissa, vaikeassa elämäntilanteessaan. Kriisihoidon tavoitteena on turvata raittiuden jatkuminen. Potilas osallistuu perushoidon ohjelmaan ja kuntoutuksessa huomioidaan myös yksilölliset tarpeet. Kriisihoitoon osallistuvalta edellytetään raittiutta edellisestä hoitojaksosta lähtien.

Interventio – 14 vrk

Interventiojakso on suunnattu perushoidon käyneille potilaille, joiden raittius on katkennut retkahdukseen. Hoitojakso alkaa arvioinnilla, jonka aikana kartoitetaan edellisen hoitojakson jälkeistä päihteidenkäyttöä sekä retkahtamisen syitä. Arvioinnin jälkeen hoito jatkuu perushoidon hoito-ohjelman mukaisesti. Kuntoutuksessa kiinnitetään erityistä huomiota jatkohoitosuunnitelman tekemiseen. Interventiojaksolle tulijalta edellytetään vähintään viikon raittiutta ennen hoidon aloittamista. Jakso alkaa ja päättyy keskiviikkona.

Interventiojakson hinta itsemaksaville asiakkaille on 3 304 €.

Retkahduksia tapahtuu – olemme silloinkin tukenasi

Interventiojakso on suunnattu perushoidon käyneille potilaille, joiden raittius on katkennut retkahdukseen. Jos tarvitset apua retkahduksen tapahduttua, älä epäröi ottaa yhteyttä Kalliolan klinikalle p. 045 773 11339.

Hoidamme myös läheisiä

Alkoholismi sekä muut päihderiippuvuudet ovat koko perheen sairauksia. Siksi haluamme Kalliolan klinikalla auttaa myös läheisiä löytämään keinoja, joilla omaa elämänlaatua voi parantaa. Riippuvuudesta toipuminen vahvistuu, kun kaikki perheenjäsenet saavat apua itselleen. Tutustu läheistyöhömme.