Aina on toivoa. Kalliolan klinikka auttaa riippuvuuksien hoidossa – taustasta riippumatta | Soita: 045 7731 1339 (24h) / Lähetä viesti

Etusivu / Asiakastarinat / ”Nettimylly-kuntoutus oli mahtava startti raittiuteeni”
Mies ja tietokone

”Nettimylly-kuntoutus oli mahtava startti raittiuteeni”

”Nettimylly-kuntoutus oli mahtava startti raittiuteeni”

Lähdin Nettimylly-kuntoutukseen hieman vastentahtoisesti, vaimon pyynnöstä. Toki olin itsekin jo tajunnut, ettei päihteidenkäyttöni ollut ihan normaalilla tolalla, mutten silti kovin innoissani kurssista ollut.

Kuntoutuksen päihdeterapeutti Andrej vaikutti heti kurssin alettua hyvinkin mukavalta kaverilta, ja kun kurssi eteni, aloin jopa pitämään kurssi-illoista. Samalla tajusin oppivani itsestäni ja omasta suhteestani päihteisiin todella paljon. Silmäni alkoivat aukeamaan.

Tämä oli alkuun jopa pelottavaa, mutta Andrej tuki ja opetti todella hienosti minua näiden tunteiden käsittelyssä. Myös kurssin tehtävät olivat hyviä itsetutkiskeluun.

Mitä pidemmälle kurssi eteni, sitä selkeämmin aloin ymmärtämään sen, kuinka raju ote päihteillä minusta onkaan. Ymmärsin myös sen, että kysymys on sairaudesta enkä minä ole varsinaiseen sairauteen mitenkään syyllinen, ja ettei tämän sairauden kanssa todellakaan tarvitse taistella yksin, vaan apua kyllä löytyy, jos vain pyytää.

Kurssi antoi minulle valtavasti konkreettisia työkaluja raittiuteni ylläpitämiseen. Samalla se antoi toivoa sekä rohkeutta kohdata omat ajatukset raittiina.  Se on loppupelissä mahtava tunne. Kurssilla ymmärsin myös sen, ettei raittius ole mikään itsestäänselvyys, vaan asia, jota tulee vaalia ja ylläpitää aktiivisesti.

Raittius on kuin maalipinta, jota elämän tuulet ja tuiskut riepottavat, ja tätä maalipintaa pitää hoitaa ja hoivata. Muuten se ei kestä.

Itse vaalin raittiuttani käymällä säännöllisesti AA-kokouksissa ja lukemalla kirjallisuutta aiheesta. Tärkeimpänä koen ehdottomasti AA-kokousten vertaistuen. Minun ei tarvitse olla yksin, vaan saan puhua justiinsa sen mitä mielessä pyörii.

Nettimylly-kurssi oli aivan mahtava kick start raittiuteeni – oikea tehopakkaus elämän pelastavaa tietoa ja tukea! En olisi voinut kurssin alussa uskoa, että kurssin loputtua oloni on haikea, sillä jäin kaipaamaan kurssi-iltoja.

Kurssin jälkeen jatkoin heti AA-kokouksissa käyntiä ja edelleen mennään tyytyväisenä ja raittiina eteenpäin, hymy huulilla.

Nettimylly toteutettiin tietokoneen avulla ja Teamsin välityksellä etänä. Yhteys toimi mukavasti eikä teknisiä ongelmia ollut. Tuntui, että päihdeterapeutti Andrej on läsnä, vaikka olimme etäyhteyden päässä.

Myöskin opetettavat ja läpikäytävät asiat välittyivät minulle oikein hyvin.

Kurssin aikataulu oli tehtävänantoineen mukavan napakka eli kokoajan edettiin ja oli uutta tehtävää. Itse koin tämän mukavaksi ja tehokkaaksi.

Kokonaisuutena sanoisin että Nettimylly-kuntoutus on erittäin laadukas ja hyvin toteutettu kurssi. Kiitos erityisesti Andrej, olet mahtava ihminen!

 

Lue lisää Nettimylly-kuntoutuksesta