Aina on toivoa. Kalliolan klinikka auttaa riippuvuuksien hoidossa – taustasta riippumatta | Soita: 045 7731 1339 (24h) / Lähetä viesti

Klinikan kattoja
Etusivu / Riippuvuuksien hoito / Peliriippuvuuden hoito

Myllyhoito soveltuu myös peliriippuvuuden hoitoon

Minnesota-malliin perustuva Myllyhoito on tehokas tapa irrottautua peliriippuvuudesta. Lisäksi peliriippuvaisille on olemassa omat vertaistukiryhmät, joiden avulla he kiinnittyvät oman riippuvuuden ymmärtävään yhteisöön ja pääsevät kiinni 12 askeleen ohjelmaan.

Mitä peliriippuvuus tarkoittaa

Suomalaiset pelaavat paljon rahapelejä, peliautomaatteja on helposti saatavilla ruokakauppojen ja kioskien yhteydessä ja monelle pelaaminen on rutiininomainen tapa. Joillekin pelaamisesta kuitenkin muodostuu ongelma, ja peliriippuvuudesta onkin kyse silloin, kun pelaaminen haittaa normaalia elämää eri tavoin.

Ongelmapelaaminen vie paitsi aikaa, myös rahaa: pelaaminen voi johtaa velkaantumiseen ja lainakierteisiin, joista koetaan syyllisyyttä ja häpeää. Tavallisesti ongelmallista pelaamista salataan läheisiltä, ja salaaminen näkyy ulospäin ärtyneisyytenä ja masennuksena. Vähitellen pelaamisesta tulee pakonomaista ja sen lopettaminen on vaikeaa ilman apua.

Näin pääset Myllyhoitoon

Myllyhoitoon pääsee oman kunnan päihdehuollon, peliklinikan tai sosiaalitoimen maksusitoumuksella. Klinikalle on mahdollista tulla myös itse maksavana.

Myllyhoidon paikkatilanne ja varaukset

Soita: 045 773 11339 (24h)
myllyhoito@kalliola.fi

 

Meillä on kokemusta peliriippuvuuden hoidosta

Kalliolan klinikalle on viimeisten vuosien aikana ohjautunut myös puhtaasti peliriippuvaisia laitoskuntoutukseen. Kalliolan klinikan työryhmä on saanut koulutusta peliriippuvuudesta ja sisältöjä on hieman muokattu vastaamaan peliriippuvaisten tarpeita.

Myllyhoito soveltuu hyvin myös peliriippuvaisille, vaikka kyseessä on kemiallisen riippuvuuden sijaan toiminnallinen riippuvuus. Tällä tarkoitetaan sitä, että vaikka peliriippuvainen ei käytä mitään kemiallista ainetta, aivojen välittäjäaineiden tasolla niiden tuottamat reaktiot ovat samansuuntaisia kuin päihteitä nautittaessa.

Perushoitojaksolla tarkastellaan tehtävien kautta peliriippuvuuden kehitystä, syitä, seurauksia ja pyritään löytämään työkaluja sekä ratkaisumalleja uuteen pelaamattomaan elämään. Jakson aikana pääsee tutustumaan zoom-sovelluksen kautta GA-tukiryhmiin, ja ennen kotiinlähtöä hankitaan myös GA-tukihenkilö.

Tuomas Maasio, kalliolan klinikan johtaja

Lisätiedot ja kyselyt:
Tuomas Maasio, Kalliolan klinikan johtaja
tuomas.maasio@kalliola.fi tai p. 050 323 6696