Aina on toivoa. Kalliolan klinikka auttaa riippuvuuksien hoidossa – taustasta riippumatta | Soita: 045 7731 1339 (24h) / Lähetä viesti

Etusivu / Verkkokauppa / Puheeksiottokoulutus työnantajalle

Puheeksiottokoulutus työnantajalle

490,00

Jopa 10 prosentilla työntekijöistä on potentiaalia päihteiden ongelmakäyttäjäksi. Puheeksiottokoulutus tarjoaa tietoa päihdeongelman tunnistamiseen ja sen käsittelyyn työpaikalla. Koulutus on tarkoitettu esihenkilöille, henkilöstöpäälliköille, työsuojelupäälliköille ja muille työntekijöiden hyvinvoinnista vastaaville.

Kuvaus

Päihdehaittojen tunnistaminen työpaikalla ja niistä puhuminen ei ole aina helppoa. Päihteiden riskikäytön varhainen tunnistaminen on kuitenkin yksi tärkeimmistä keinoista vähentää päihdehaittoja. Puheeksiotto toimii parhaiten tilanteessa, jossa merkittäviä haittoja ei vielä ole ehtinyt muodostua.

Päihdeongelma aiheuttaa henkistä, terveydellistä ja sosiaalista haittaa – työpaikalla taas poissaoloja, työtehon menettämistä ja taloudellista haittaa. Päihdeongelman haarukoinnissa lähtökohta on ns. 10 prosentin sääntö: jos työpaikalla on 500 työntekijää, potentiaalisia ongelmakäyttäjiä on 50. Työpaikalla on iso rooli päihdeongelmasta aiheutuvien ongelmien ehkäisyssä.

Puheeksiottokoulutus on tarkoitettu esihenkilöille, henkilöstöpäälliköille, työsuojelupäälliköille ja muille työntekijöiden hyvinvoinnista vastaaville.

Koulutus tarjoaa tietoa:

  • alkoholin ongelmakäytöstä
  • päihdeongelman tunnistamisesta työpaikalla
  • puheeksiotosta
  • työpaikan päihdeohjelmasta ja yhteistyöstä työterveyshuollon kanssa

Koulutus järjestetään Teams alustalla ja sen kesto on kaksi tuntia-

Räätälöimme myös juuri teidän yrityksen tarpeisiin sopivan koulutuksen, pyydä meiltä tarjous!

Ota yhteyttä